Rois Acoustics

Status Baby

rois baby03 web

Rois Acoustics Status 2 AVMENTOR TEST

H σειρά Status της Rois Acoustics είναι γνωστή, κυρίως, από το Status 8.4, ίσως το πιο δυνατό χαρτί του κατασκευαστή από την Ελλάδα, όταν αυτός απευθύνεται στον τυπικό φίλο του καλού ήχου. Είναι ένα ηχείο με συνεχή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, την τελευταία εκδοχή του οποίου έχουμε δοκιμάσει πριν από αρκετούς μήνες και αποτελεί, σίγουρα, μια καλή έκφραση των απόψεων της Rois. Ασφαλώς τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Kalypso και το Minoas, κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο (τιμής και απόδοσης) αλλά ανήκουν, ταυτόχρονα, σε ειδικές κατηγορίες λόγω της κατασκευής τους (full range με χοάνη, το πρώτο και ανοικτή μπάφλας το δεύτερο). Με βάση τα παραπάνω, η ανακοίνωση ενός μικρού μοντέλου στην σειρά Status αποτέλεσε, από μόνη της, σημαντικό γεγονός. Με το Status 2, η Rois παρουσίασε ένα ηχείο σε μια από τις δυσκολότερες και περισσότερο ανταγωνιστικές κατηγορίες τιμής, αυτής των €1000,- . Με τα περιθώρια του κόστους να είναι στενά, το μικρό Status είναι μια από εκείνες τις δύσκολες ασκήσεις ισορροπίας που μπορεί να εξελιχθούν σε μια από τις κλασικές ιστορίες επιτυχίας, που συναντάμε συχνά στον χώρο του audio (ή μπορεί να περάσει, απαρατήρητο, στην ιστορία...). Η Rois έχει επιλέξει μια κλασική συνταγή για το “2”, το οποίο είναι ένα μέτριο σε διαστάσεις ηχείο δαπέδου δύο δρόμων, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει κάνει πίσω στις βασικές αρχές της, που θέλουν κάθε μοντέλο της να προσεγγίζει το καλύτερο δυνατό επίπεδο σε θέματα ποιότητας. Φυσικά, το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο στους αριθμούς αλλά και στον τελικό ηχητικό χαρακτήρα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...

Περισσότερα στο avmentor.gr

Rois Acoustics Minoas AVMENTOR TEST

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Kalypso, το πρώτο ηχείο της Rois με μεγάφωνο πλήρους φάσματος (και φόρτιση χοάνης) πριν από δυόμιση, περίπου, χρόνια και η αλήθεια είναι ότι είχαμε εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία είχε διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα αυτής της προσέγγισης. Τον χειμώνα του 2016 η Rois παρουσίασε το πρωτότυπο του επόμενου κορυφαίου μοντέλου της, του Minoas. Το νέο ηχείο βασιζόταν, προφανώς, στην εμπειρία που είχε αποκτήσει η εταιρία από το οκτάιντσο full range της Tang Band αλλά είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην σχεδίαση της καμπίνας και του κλάδου των χαμηλών συχνοτήτων, όντας δίπολο και ανοικτής μπάφλας.

Περισσότερα στο avmentor.gr

Rois Acoustics Status 8.4

Το πρώτο Status που είχαμε δοκιμάσει στις σελίδες αυτές, ήταν το Status 8.2, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, όταν η σημερινή Rois ήταν γνωστή ως “Roister”. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2013, δοκιμάσαμε την τρίτη έκδοση του ηχείου. Δεν είναι σαφές αν η επιλογή της τετραετίας μεταξύ των μοντέλων είναι τυχαία ή όχι, αλλά χρειάστηκαν τέσσερα ακόμη χρόνια προκειμένου να βρεθούμε απέναντι από την τέταρτη έκδοση του Status, την 8.4.

Πηγή: avmentor.gr

Rois Acoustics Kalypso Passive

Το Kalypso παρουσιάστηκε πριν από δύο -αν θυμάμαι καλά- χρόνια σε κάποια από τις εκθέσεις υψηλής πιστότητας και έγινε αμέσως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το σύνολο των audiophiles...

Πηγή: avmentor.gr

Ηχεία υψηλής ποιότητας, βασισμένα σε μια σχεδιαστική παράδοση 35 χρόνων και κατασκευασμένα με μεράκι από Ελληνικά χέρια.

Συνδυάζοντας τεχνολογική καινοτομία, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την αφωσίωση στην ποιότητα σε κάθε φάση του σχεδιασμού και της παραγωγής τους, τα ηχεία της Rois Acoustics θα σας ταξιδέψουν σε έναν μαγικό κόσμο μουσικής γεμάτο ρεαλισμό και συναισθήματα, ζωντάνια και διαφάνεια και –πάνω απ’όλα- αυτήν την μοναδική αίσθηση του “είμαι εκεί”!

Καλώς ήλθατε!


Είπαν για εμάς...

Rois Acoustics Emphasis 314

Τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από το υπόβαθρο και την ιστορία της Rois Acoustics μπορείτε να τις διαβάσετε στο κείμενο της δοκιμής του Status 8.3 που είχαμε δημοσιεύσει πριν από ενάμιση χρόνο περίπου. Η ελληνική εταιρία προσφέρει αυτή τη στιγμή δύο σειρές ηχείων (την Status και την Emphasis), ένα ενεργό υπογούφερ και έχει ανακοινώσει ένα κορυφαίο μοντέλο, το Kalypso, το οποίο -κατά τα φαινόμενα- θα αποτελέσει μια άκρως ενδιαφέρουσα στροφή σε ότι αφορά τον τρόπο που η Rois αντιμετωπίζει το ζήτημα του state of the art ηχείου (όντας ενεργό, με ενσωματωμένο DAC, μεγάφωνο πλήρους φάσματος με φόρτιση χοάνης και ενσωματωμένο ψηφιακό ισοσταθμιστή). Μέχρι να δούμε “από κοντά” το Kalypso, πάντως, έχει αρκετό ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με πιο προσγειωμένα (από την άποψη της τιμής) προϊόντα της εταιρίας και το Emphasis 314 είναι σίγουρα ένα από αυτά.

roisacoustics 314

Γράφω “έχει αρκετό ενδιαφέρον” γιατί, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, το ηχείο που δοκιμάζεται στις σελίδες που ακολουθούν διαφοροποιείται σε κάθε ευκαιρία από την πεπατημένη. Πρόκειται για μια σχεδίαση τριών δρόμων με μιντ από υαλονήματα σε ξεχωριστό θάλαμο (και με ασυνήθιστη φόρτιση), δύο γούφερ τοποθετημένα αρκετά κοντά στο δάπεδο και φίλτρο πρώτης τάξης. Δεν είναι πράγματα που βλέπουμε για πρώτη φορά βέβαια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχουμε συναντήσει σε προϊόντα με τιμή κάτω από τα €1000,- και σίγουρα όχι όλα μαζί και το γεγονός αυτό κάνει το 314 να ξεχωρίζει σε επίπεδο έκφρασης προθέσεων από την πλευρά του κατασκευαστή. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...

Πηγή: avmentor.gr

To ελληνικό ενεργό ηχείο Kalypso σχεδιασμένο από τη Rois Acoustics και Audio4Soul παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στην έκθεση hxos eikona show.

…αν θεωρήσουμε το Status 8.3 ως ένα πρώτο δείγμα γραφής της Rois Acoustics τότε οφείλω να πω ότι είναι ιδιαίτερα πειστικό: Το ηχείο είναι μια άψογη all-around πρόταση για όσους θέλουν ένα ηχείο δαπέδου στην κατηγορία των €1000 με ευχάριστο, λεπτομερή και ισορροπημένο ήχο κατάλληλο για όλα τα είδη μουσικής. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

Πηγή: avmentor.gr

…To νέο ηχείο δαπέδου της επίσης νέας ελληνικής εταιρίας Rois Acoustics θα βρίσκεται ανάμεσα στις πολλές δοκιμές που θα υπάρχουν στο νέο τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ!

Πηγή: Ήχος εικόνα

Hi-end Ηχεία

New Active Subwoofers

ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ